Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir?

Saçlarınız çok çabuk bir şekilde yağlanıyor, sabah yıkamanıza rağmen akşamüstüne doğru dahi hafif hafif yağlanma oluştuğunu gözlemliyorsanız hiç de yalnız değilsiniz aslında. Yağlı saçlara ne iyi gel...

Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir?

Saçlarınız çok çabuk bir şekilde yağlanıyor, sabah yıkamanıza rağmen akşamüstüne doğru dahi hafif hafif yağlanma oluştuğunu gözlemliyorsanız hiç de yalnız değilsiniz aslında.

Yağlı saçlara ne iyi gelir, çabuk yağlanan saçlara iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler nelerdir?

Elma sirkesi

Sirkelerin içinde bulunan ve sirkeye hem keskin tadını hem de kokusunu veren asetik asit, saç derisindeki pH dengesinin sağlanmasında önemli roller üstleniyor. Tıpkı saça uygulanan bir tonik gibi su ile karıştırarak saçınıza uyguladığınızda hem daha uzun süreler yağlanmadan kalan hem de daha yumuşak ve parlak saçlara sahip olabiliyorsunuz. Önerilen genel olarak elma sirkesi olsa da dilerseniz üzüm sirkesiyle de aynı uygulamayı yapabilirsiniz.

Lavanta

Sirkenin kokusu sizi rahatsız ediyorsa ya da saçlarınız üzerinde beklediğiniz etkiyi oluşturmadıysa daha mis kokulu bir alternatif de lavanta. Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz kurutulmuş lavanta yapraklarını alın, yaklaşık 2-3 bardak suyun içine bir tutam atın ve 10 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz suyun ılımasını bekleyin. Soğuğa yakın haldeyken kuru saçlarınıza dipten uca sürüp 30 dakika bekletin. Ardından her zamanki gibi saçlarınızı yıkayıp güzelce durulayın. Bu uygulamayı haftada 1, yağlanma sorununun azaldığını görene dek uygulayabilirsiniz.

Karbonat

Tıpkı sirke gibi birçok temizlik işleminde adından söz ettiren karbonat, saçların yağlardan arınması konusunda da tam bir uzman. Saç derisinin pH dengesini düzenleyen karbonatı kullanmak için 3 bardak suya yaklaşık 1 çay bardağı kadar bolca karbonat ilave edin. Güzelce karıştırıp sprey şişesine aktardığınız bu karışımı temiz suyla ıslattığınız saçlarınıza dipten uca uygulayıp 5 dakika bekletin. Ardından her zamanki saç yıkama işlemlerinizi eksiksizce tamamlayın. İşte bu kadar!

Siyah çay

Çayın içinde bulunan tanenler de saçların çabuk yağlanmasının önüne geçme konusunda oldukça etkili. Üstelik bu malzemeyi seçerseniz hali hazırda demlediğiniz çayı soğuttuktan sonra kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yaklaşık 1 su bardağı kadar demlenmiş siyah çayı saçlarınıza dipten uca uygulayın ve yaklaşık 10-15 dakika saçınızda beklettikten sonra güzelce durulayın.

Nane

Nane de içeriğindeki yararlı maddeler sayesinde hem saç derinizin pH dengesini kurmanızda hem de ferahlamasında etkili olan isimlerden biri. Mümkünse taze, bulamıyorsanız kurutulmuş naneleri temin ederek işe başlayın. 1 demet taze nane ya da 1 avuç kurutulmuş naneyi 1 litre suyun içinde kaymanaya bırakın. Ardından süzdürüp elde ettiğiniz suyun ılımasını bekletin. Sprey şişesine aktarıp saçlarınıza uygulayın. 10-15 dakika bekletip durulayın.

Limon suyu

Limon da sidik yapısı sayesinde saç derisinin bozulan pH dengesini yeniden düzenlemeye yardımcı olabilir. 1 su bardağı suyun içine 1 adet taze sıkılmış limonun suyunu ilave edip karıştırın. Sprey şişesine aktardığınız karışımı saç diplerinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Bu uygulama esnasında hafif kaşıntılar söz konusu olabilir. Saçlarınızı hemen ardından güzelce yıkayıp durulamayı unutmayın. Eğer saç deriniz fazla hassassa bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar bal da ilave edebilirsiniz.

Domates

Tıpkı limon gibi domates de asidik bir yapıda olduğundan saçlardaki yağlanma sorununun azalmasında etkili isimlerden. 1 büyük domatesi alıp kabuklarını soyun ve güzelce rendeleyin. Ardından ince bir süzgeçten geçirerek suyunun çıkmasını sağlayın. Elde ettiğiniz bu domates suyunu saç derinize uygulayıp 25-30 dakika kadar bekletin ve saçlarınızı güzelce yıkayıp durulayın.

Aloe vera

Tam bir cilt ve saç dostu olan aloe vera bitkisinin yaprakları arasında bulunan jelimsi yapıdan her saçlarınızı yıkayışınızda 1 tatlı kaşığı kadar alın ve kullanacağınız miktarda şampuanın içine ilave edip karıştırarak saçlarınızı yıkayın. Kısa süre sonra yağlanma sorununun azaldığını göreceksiniz.

Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir? içeriği, 21 Nisan 2019 tarihinde bimalatya.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha