Ateşimiz Çıktığında Neden Üşürüz?
Ateşimiz Çıkınca Neden üşürüz sorusunu birçok insan merak etmiştir. Peki, ateşimiz çıkınca neden üşürüz? sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağız. Hasta Olduğumuzda Neden Ateşimiz Yükselir? Hastalık...
Ateşimiz Çıkınca Neden üşürüz sorusunu birçok insan merak etmiştir. Peki, ateşimiz çıkınca neden üşürüz? sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağız.
Hasta Olduğumuzda Neden Ateşimiz Yükselir?
Hastalıklara karşı korunmasız olunca karşımıza çıkan en çok durumlardan birisi de yüksek ateş olmaktadır. Ateş ise vücudumuzun koruma mekanizmalarından birisi olmaktadır. İnsan vücudunun normal sıcaklığı 36 derece olan, hastalık zamanın da ise bu durum 6 derece kadar yükselmektedir. Ateşimiz yükseldiğinde vücudun ihtiyacı olan proteinin düşüşüne sebep olan vücut ısısını acil olarak düşürmek gerekmektedir. Yüksek ateş, vücudun hastalıklara karşı bir koruma mekanizmasını adeta harekete geçiren bir acil çıkış kapısı gibidir. Bu hastalık sırasında vücutta bulunan mikroplar; kan akışı ve nefes alış verişinin hızlanması ile kısa sürede vücuttan atılabilmektedir. Vücudun fazla güçten düştüğü sırada yüksek ateş adeta kurtarıcı gibi tüm organları harekete geçirir. Hastalık artıkça da ateş yükselmekte olup Havale riskine yol açabilmektedir. Gelelim asıl soruya;Ateşimiz Çıktığında Neden Üşürüz?
Bu soruya yanıt aradık, işte cevabı... Beden sıcaklığının normallikten çıkıp anormalliğe ulaşmasında ortaya çıkan bir belirtidir. Hemen hemen herkesin boğaz enfeksiyonu, öksürük veya soğuk algınlığı yüzünden ateşi çıktığı görülmüştür. Ateş genellikle bakteri ve virüs enfeksiyonlarından kaynaklanmaktadır. Fakat bedenin herhangi bir yerindeki yara olan yani iltihap alan yer yüzünden de ateşin yükseldiği görülmüştür. Beynin, bedenimizin otomatik olarak işlevlerinin çoğunu düzenleyen bir bölgesi olan hipotalamus, beden sıcaklığını belirli bir sınırlar içerisinde tutar. Bedenin sıcaklığı nedeniyle kan deriye yönelerek terleme yoluyla ısı kaybı olmaktadır. Eğer ki sıcaklık düşerse bedende kaslar glikoz yakarak ısı üretmektedir. Kasların ısı vermesindeki artış genellikle fark edilmez. Fakat üşüme arttığında kaslar daha da ısı vermeye çalışır ve kişi titremeye başlar. Soğukta titremenin sebebini de öğrenmiş oldunuz bu sayede. Normal bedenin sıcaklığı 36 derece ile 37 derece gibi bilinen dereceler ortalama bir değerdir. Sağlıklı kişilerin normal sıcaklığı 36,6 derecesi ile 37,2 dereceler arasında değişmektedir. Beden sıcaklığı sabah saat 4'ten başlayarak gün boyunca artar ve akşam 6'da en yüksek değerine ulaşır. Bu iki değer arasındaki fark, 1 dereceyi bulabilmektedir.Ateşimiz Çıktığında Neden Üşürüz? içeriği, 13 Mart 2019 tarihinde bimalatya.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.
DEĞERLENDİRME 3.0