Soğan Tüketmenin Faydaları

Özellikle yemek sonrası ortaya çıkardığı koku nedeniyle pek sevilmeyen soğan, antibiyotik etkisiyle birlikte kansere savaş açması, kolesterole, tansiyona ve kadar birçok derde deva olması nedeniyle uz...

Soğan Tüketmenin Faydaları

Özellikle yemek sonrası ortaya çıkardığı koku nedeniyle pek sevilmeyen soğan, antibiyotik etkisiyle birlikte kansere savaş açması, kolesterole, tansiyona ve kadar birçok derde deva olması nedeniyle uzmanlar tarafından sıkça tüketilmesi gerektiğini öneriliyor.

Bu yazımızda soğanın faydaları nelerdir, soğan tüketmek nelere iyi gelir ve soğanın mucizevi faydaları nelerdir sorularına sizler için cevap veriyoruz.

Vücut Direncini Artırır

Vücudun savunma sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı, öksürük ve bronşite iyi gelen besinlerdendir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır ve kuvvet verir. Vücutta bulunan kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü özelliği vardır. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır.

Kokuya Çözüm Maydonoz

Her gün orta boy bir soğanı rendeleyip ve suyu sıkılıp içildiğinde kansere karşı yüksek koruma sağlanır. Şeker hastaları yoğurtla karıştırıp yiyebilirken, şeker hastası olmayanlar soğan suyunu balla karıştırıp içebilirler. Bu mükemmel koruyucunun kokusunu gidermek için ise en büyük çözüm maydanoz yemektir.

Kırmızı Soğan Daha Güçlü Antioksidan

Soğanın köke yakın kısmı kanserden koruma sağlayan bileşen bakımından en zengin bölümüdür. Tüm soğan türleri belli oranda antioksidan içerirken kırmızı soğanın, beyaz soğana göre daha güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu belirtiliyor.

Bağışıklık Güçlendiricidir

Soğan, bünyesinde birçok bitkisel iyileştirici barındırır ve bu iyileştiriciler bağışıklık sistemi üzerinde doğal olarak olumlu etki sağlarlar. Bu etkilere vücutta bulunan C vitamininin daha efektif kullanılması da dahildir. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudun hastalık ve enfeksiyonla mücadele gücünü artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Antienflamatuar Etkiye Sahiptir

Bir parça soğan, bedeni enfeksiyonlardan koruyacak vitamin ve mineraller içerir. Vücuttaki enfeksiyon oranı azaldığında iltihap oranı da otomatik olarak düşer. Soğanın atrit, eklem ağrısı ve iltihaptan müzdarip kimselere iyi gelmesinin nedeni de budur.

Kanser Önleyicidir

Soğanda kuersetin başta olmak üzere bol miktarda flavanoid bulunur. Bu madde bozuk DNA ile savaşma ve tümor oluşumunu önleme özellikleri ile bilinmektedir. Çalışmalara kuersetin oranları yüksek olan kimselerin kalın bağırsak ve yumurtalık kanserine yakalanma şansının daha düşük olduğunu göstermektedir.

Kemik Erimesine Karşı Direnç Sağlar

Soğan içerisinde bulunan kalsiyum, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki sülfür, doku bağlarının güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Kalsiyum ve sülfür bileşimi özelliklerle yaşlılarda meydana gelen kemik erimesini önlemesiyle ve menopoz başlangıcındaki olumsuz etkileri azaltmasıyla bilinir.

Sindirimi Düzenler

Soğanın lif oranı yüksektir ve lif de düzenli bir sindirimin anahtar bileşenidir. Yeterince lif bulunan bünyelerdeki toksik maddeler boşaltım yoluyla kolaylıkla atılır. Düzenli bir sindirim sistemi aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan maddeleri de daha iyi abzorbe etmesini ve sindirmesini sağlar.

Antioksidan Özelliğe Sahiptir

Hemen hemen tüm meyve ve sebzeler gibi soğan da antioksidan bir besin maddesidir. Soğandaki antioksidan maddeler bağışıklık sisteminin stres, serbest radikaller ve hücre hasarı ile savaşmasına yardımcı olur. Çalışmalar her gün soğan tüketenlerin gastrik ülser, tümor ve diğer mide rahatsızlıklarına yakalanma riskinin daha az olduğunu ortaya koymaktadır.

Kalp Sağlığına İyi Gelir

Soğan, özellikle çiğ olarak tüketildiğinde vücuttaki iyi kolesterolün artmasını sağlar. Bu da kolesterol seviyesini düzenleyerek tansiyonun gerekli rakamlarda kalmasını sağlar. Tüm bu saydıklarımız kalp ve damar sağlığını iyileştirerek kalbe bağlı rahatsızlıkların oluşmasını engellemeye yardımcı olur.

Soğan Tüketmenin Faydaları içeriği, 04 Nisan 2019 tarihinde bimalatya.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha