Davranış Değişikliğinin Paradoksu Nedir?
Değişimin sürmesi için hayatımızdaki temel güçlere karşı değil, onlarla birlikte çalışmaktır, gerekli olan. Günlük hayatımızı oluşturan neredeyse her şey bir dengeye sahiptir. Doğal bir ayar noktası, ...
Değişimin sürmesi için hayatımızdaki temel güçlere karşı değil, onlarla birlikte çalışmaktır, gerekli olan. Günlük hayatımızı oluşturan neredeyse her şey bir dengeye sahiptir. Doğal bir ayar noktası, normal bir adım, tipik bir ritm gibi. (örnekler çoğaltılabilir). Bu dengenin çok ötesine ulaşırsak, kendimizi temel çizgiye geri dönmüş buluruz.
İnsan vücudu kan basıncınızı vücut sıcaklığını, glikoz düzeylerini, kalsiyum seviyenizi ve diğer birçok işlemi belli bir dengede tutmak için yüzlerce geri bildirim döngüsü kullanır. Dövüş sanatları ustası George Leonard, Mastery adlı kitabında günlük hayatımızın kendi homeostaz düzeylerini de geliştirdiğini belirtti.Ne sıklıkla egzersiz yapacağımız, ne sıklıkla bulaşıkları temizlediğimiz, ailemizi ne sıklıkla aradığımız ve bu aralardaki her şeyin kalıpları arasında yer alırız. Zamanla, her birimiz kendi denge sürümümüze yerleştik. Dolayısıyla, yeni bir denge seviyesine ulaşmanın en iyi yolu, radikal değişim değil, her geçen gün atılan küçük adımlardır. Bu, davranış değişikliğinin en büyük paradoksudur.Hayatınızı bir kere de değiştirmeye çalışırsanız, kendinizi daha önce olduğu gibi aynı kalıplara çektiğinizi hemen farkedeceksiniz.Ancak yalnızca normal gününüzü değiştirmeye odaklanırsanız doğal olarak bir yan etki geliştiğini, değişikler olduğunu göreceksiniz.Davranış Değişikliğinin Paradoksu Nedir? içeriği, 07 Nisan 2019 tarihinde bimalatya.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.
DEĞERLENDİRME 3.0