Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?
Bu yazımızda sizlere Buhar Banyosunun faydalarından bahsedeceğiz. Cilt temizliğinde kullanılan çeşitli kozmetik ürünleri ne kadar düzenli kullanılırsa kullanılsın derinin alt kısımlarına yeterince in...
Bu yazımızda sizlere Buhar Banyosunun faydalarından bahsedeceğiz.
Cilt temizliğinde kullanılan çeşitli kozmetik ürünleri ne kadar düzenli kullanılırsa kullanılsın derinin alt kısımlarına yeterince inemez. Ve bu sebeple derin temizlik sağlanamamış olur. Ancak buhar banyosu yapılırsa cildin alt tabakası yeterince arındırılır ve daha sonrasında uygulanan krem gibi kişisel bakım ürünlerinin derinin altına geçmesine yardımcı olur. Bu işlem düzenli yapıldığı takdirde deri altındaki yağlı doku temizlenmiş olur.Buhar Banyosunun Cilde Yararları.
Daha temiz, sağlıklı görünen, ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olunur. Düzenli kullanımda yaşlanma belirtileri de azaltılmış olur. Buhar banyosu, cilt altındaki toksinleri uzaklaştırır ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Gözenekleri yağdan, kirden güzelce arındırır. Genellikle yağlı ciltlerde geniş gözenekler bulunmaktadır. Bu gözenekler zamanında tedavi edilmediği sürece ileriki yaşlarda cildin yapısının bozulması sebebiyle daha fazla genişleyebilir. Genişleyen gözeneklerde daha fazla yağlanma olur ve terleme ya da bakteri gibi sorunlar gözeneklerde birikerek daha ciddi cilt sorunlarına neden olur. Bazı doğum kontrol ilaçları da gözenek sorunu oluşturabilir. Bunları engellemek için buhar banyosu yaptıktan sonra gözenek sıklaştırıcı ürünler kullanılmalıdır. Buhar banyosu cildi nemlendirir. Nem cildin çatlamaması ve yaşlanmaması için çok önemli bir ihtiyaçtır. Bu sebeple düzenli olarak buhar banyosu yapılmalı ve arkasından nemlendirici ürünler kullanılıp tedavi desteklenmelidir. Siyah noktaları önler. Cildin altındaki yağ tabakası kirler ile birleşip cilt yüzeyine siyah noktalar şeklinde çıkmaktadır. Bununla birlikle genişleyen gözeneklerin tıkanması sonucu da siyah noktalar oluşur. Buhar banyosu derinlemesine temizlik sağladığı için fazla yağı ve kirleri atarak siyah nokta oluşumunu engeller. Buhar banyosu, kan dolaşımını hızlandırarak cildin gençleşmesini sağlar.Buhar Banyosu Yapımı.
Ciltte makyaj varsa kalıntı kalmayana kadar güzelce temizlenmelidir. Eğer makyaj yoksa bile cilt buhar banyosundan önce mutlaka temizlenmelidir. Çünkü temizlenmezse ciltte birikmiş olan kirler gözeneklere dolar ve temizlenmeyi engelleyerek başka türlü sorunlara sebep olabilirler. Su, yeterli büyüklükte bir kap, geniş bir havlu, isteğe bağlı olarak çeşitli kokularda yağlar gerekli olan malzemelerdir. Kap, seramik ya da cam olursa daha sağlıklı oluyor. Kaynatılan su cam kaba alınır içine birkaç damla yağ eklenir ve buhar banyosu hazır olur. Yağ kullanmadan da yapılabilir. Yüz, hazırlanan buhar banyosuna eğilir ve kafa üzeri geniş havluyla örtülür. Bu şekilde buhar dışarı yayılmadan direk yüz ile temas halindedir. 10 ya da 15 dakika beklenir. Eğer fazla buhar nefes alımını engellerse havlu kaldırılarak nefes alınır. Süre sonunda cilt soğuk suyla yıkanır ve şok etkisi yapması sağlanır. Bu etki cildin sıkılaşmasını sağlamaktadır. Buhar banyosundan sonra gözenekler temizlenecek ve açılacaktır. Eğer maske uygulanmak isteniyorsa banyo sonrası en uygun zamandır. Maske cilde derinlemesine etki edecektir. Maskeden sonra cilt tipine uygun bir tonik uygulanmalıdır ve cilt mutlaka nemlendirici bir kremle nemlendirilmelidir.Dikkat Edilmesi Gerekenler.
Yüz buhara fazla yaklaştırılmamalıdır. Hassas ciltlerde tahriş ya da yanığa neden olabilir. Cilt kuru ise buhar banyosu çok sık yapılmamalıdır. Yapıldığı zaman ise mutlaka nemlendirilmelidir. Buhar banyosunda eğer yağ kullanılacaksa kişinin bu yağlara alerjisi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Yağ yerine kuru bitkiler ya da hoş kokulu çiçekler de kullanılabilir.Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir? içeriği, 03 Eylül 2018 tarihinde bimalatya.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.
DEĞERLENDİRME 3.0