Sağlık

Bu Besin İçin Kalbin En İyi İlacı Diyorlar

Size tek başına adeta bir doktor olan mucizevi bir meyveden bahsedeceğiz. Belki de adını daha önce duymadığınız bu besin alıç meyvesi, tüketimi çok yaygın olmasa da oldukça faydalır.

Hafif ekşi tadı ve güçlü içeriğiyle alıç meyvesi, kalpten kolesterole kadar birçok alanda mucizevi fayda sağlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, mucizevi besin alıç meyvesinin faydalarını sizin için anlattı. KİLO VERDİRİR Alıç meyvesinin en önemli faydaları arasında zayıflatma etkisi vardır. Metabolizmayı hızlandırır. Bu durum daha fazla kalori yakmayı sağlayarak hızlı kilo vermenizi sağlar. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR Bol miktarda C vitamini içeren alıç meyvesi, güçlü içeriği sayesinde toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Antioksidan yönünden zengin olan alıç meyvesi bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. YÜKSEK TANSİYONU DÜZENLER Bu konuda yapılan birçok araştırma, alıç meyvesinin hafif derecede yüksek tansiyonu olan kişilerde oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Alıç meyvesi içeriğinde bulunanlar sayesinde tansiyon için dengeleyici bir rol oynuyor. ENERJİYİ YÜKSELTİR Alıç meyvesi, koroner damarları genişleterek kan dolaşımını hızlandırır. Besini kan olan hücreler sayesinde vücutta enerji seviyesi artar ve yorgunluk hissinden arınır. STRESİ AZALTIR Birçok konuda fayda sağlayan alıç meyvesinin en önemli yararlarının arasında stres üzerindeki etkisi vardır. Sakinleştirici özelliği olan alıç meyvesi, kişideki stres seviyesini minimuma düşürerek rahatlatır. SAĞLIKLI BİR SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN… Bağırsak florası ile ilgili organik bileşenleri barındıran alıç meyvesi, sindirim sisteminin çok daha sağlıklı ve kolay işlemesini sağlar. Kabızlık, hazımsızlık ve mide ağrılarına iyi gelir. GÜÇLÜ BİR KALP İÇİN… Alıç meyvesi düzenli olarak tüketildiği takdirde kan akışını artırarak kan basıncını düşürür. Aynı zamanda kan dolaşımının gelişimini sağlar. Üstelik yüksek kolesterole bağlı olarak görülen kalp hastalığına karşı iyi bir koruma sağlar.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Boğaz Ağrısı ve Öksürüğe Etkili Gelen Karışım Antioksidan Nedir, Ne İşe Yarar? Cevizin İnanılmaz Faydaları Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir? Saatler Ve Anlamları Diyetteyken Kısır Yenir Mi?