Sizin Malatya

Yaz Sıcaklarında Kaçacak Yerler

Yaz sıcakları yaklaşıyor şehrin bunaltıcı havasından kaçamak isteyenler için bir çok yer bulunuyor bunların bazılarından bahsedeceğiz.

Yeşilyurt Yaylası; Yeşilyurt İlçesinin Adıyaman sınırındaki Karlık (Porğa bölgesi) yaylası, 2 bin metrenin üzerindeki dağ ve tepeleri, temiz ve leziz suları, çiçek çeşitliliği ve bol oksijeniyle dağ ve doğa yürüyüşü yapmayı seven ziyaretçileri beklemektedir.

Malatya Fırat Nehri; Türkiye’nin doğusunda yer alan bu nehrin toplam uzunluğu 2800 km, Türkiye sınırları içerisinde kalan bölümü ise Karasu Nehrinin kaynağından Suriye sınırına kadar 971 km, Murat Nehri kaynağından Suriye sınırına kadar 1263 km’dir. Havza alanı 720.000 km2, Türkiye sınırları içerisinde kalan havza alanı, 101.000 km2’dir. Fırat Nehri’nin Suriye’deki uzunluğu 680 km, Irak’taki uzunluğu ise 837 km’dir.

Yama dağı yaylası Büyük bölümü Sivas il sınırları içinde bulunan kütlesi güneye ve güneydoğuya doğru açılarak  Malatya'nın kuzeyini bütünüyle kaplar. İşte Yama Dağı Yaylası hakkında bilmek isteyeceğiniz herşey...

Batıda Kuruçay vadisine, güneydoğuda Fırat vadisine kadar uzanan Yama Dağı ve uzantıları genellikle volkanik yapılıdır. Yüksekliği 1500 metrenin üzerindedir. Bu dağlar geniş, toplu ve yüksek bir kabartı oluşturmaktadır. Önemli doruklar dışında bu kesim, genellikle bir plato görünümündedir. En yüksek noktası Ozan Gediği Tepesi olup, 2.375 metredir.

Malatya Günpınar Şelalesi; Darende ilçesinde bulunan şelale, hem yüksekten düşen suların, görkemi ile hemde çevresini sarmalayan ağaçların ve doğanın en benzersiz yüzleri arasındadır.

Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan edilen Malatya Darende Günpınar Şelalesi, el değmemiş doğası, kanyonu ve bitki örtüsüyle misafirlerini ağırlıyor. Günpınar Şelalesi el değmemiş doğasıyla ilgi görüyor. Malatya Darende Günpınar Şelalesi, bozkır'ın yeşil cenneti olarak nitelendiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü şelaleyi bir süre önce Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan etti.

Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük barajı olan Karakaya Barajı, Malatya il sınırları içerisinde yer alır.

Baraj yapımında meydana gelmiş olan Karakaya Baraj Gölü ise yakın bir zamanda Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak kabul edilmiştir. Karakaya Baraj Gölü'nün çevresinde turistik tesisler bulunmakla birlikte feribot işletmesi çalışmaları da yapılır. Ayrıca Türkiye'nin en uzun demiryolu köprüsü de baraj gölünün üzerinde yer almaktadır.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Malatya, tarihi yerleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Malatya Tarihi Malatya'nın Tarihi; Yusuf Ziya Paşa Bedesteni Pansiyon Nedir Gratis İndirim Ve Fırsatlar Malatya'nın Fiziki Yapısı