Mide ağrısı, midede yanma, midede doluluk hissi sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Mide ağrılarının bazı yaygın sebepleri hazımsızlık,
Gaz, mide yanması, ishal, mide enfeksiyonu ve laktoz intoleransıdır. Ancak mide ağrısı aynı zamanda ülser, apandis, idrar yolu enfeksiyonu, fıtık ve safra taşı gibi daha ciddi durumlardan da kaynaklanabilir. Mide İçin Hangi Doktora Gidilir? Mide hastalıkları için Dahiliye doktoruna gidilir. Doktor gerekli görürse gastroloji, üroloji veya enfeksiyon gibi farklı bölümlere sizi sevk edebilir. Mide Rahatsızlıkları Nasıl Geçer? Mide hastalıklarının tedavisi bu durumun neden kaynaklandığına göre değişir. Mide rahatsızlıklarına neden olan hastalık tedavi edildiğinde mideyle ilgili yaşadığınız problemler de geçecektir. Mide Ağrısı İçin Bitkisel Doğal Tedavi YöntemleriSıcak Su Torbası Sıcak kompres karın ağrısı için etkili kürlerdir biridir. Kompresin sıcaklığı karındaki kasları rahatlatacak böylece ağrıdan kurtulmaya yardımcı olacaktır. Dolaşımı arttırır ve sindirim sürecini hızlandırır. Sıcak etkiyle besinler doğru sindirildiğinden, mide ağrısı hafifleyecektir.
Midenize 5-10 dakika kadar sıcak su torbası veya sıcak su şişesi yerleştirin. En iyi sonuçlar için ısıtıcı mideniz üzerindeyken sırt üstü uzanın. Bunu günde birçok kez yapın. Sıcak su torbanız yoksa temiz bir bezi ütüleyip sıcak sıcak karın bölgenize sarın.
Günde en az iki kez 15-20 dakika sıcak duş almak da mide ağrısını rahatlatmaya yardımcı olacaktır.
Zencefil Zencefil hem antioksidan hem de iltihap karşıtı özellikleriyle sindirim sürecini düzenler böylece mide ağrısından kurtulmaya yardım eder. Ayrıca, zencefil serbest radikal üretimini azaltmaya yardım eder ve sindirim sularını arttırır, mide asitlerini nötrler.
Orta boy taze zencefili ince dilimlere kesin.
1 bardak suyu kaynatın ve zencefil dilimleri ekleyin. 3 dakika kaynatın ve 5 dakika kadar da demleyin.
Ateşten alın, tatlandırmak için bal ekleyip süzün.
Yavaşça yudumlayın.
Mide ağrısını yok etmek ve sindirimi geliştirmek için zencefil çayını günde 2-3 kez için.
Papatya Çayı Eğer mide ağrınız hazımsızlıktan kaynaklanıyorsa, papatya sizin için doğru şey olacaktır. Dahası, papatya çayı iltihap karşıtı, antioksidan ve sakinleştirici özelliklere sahiptir.
1 tatlı kaşığı kuru papatyayı bir bardağa koyun.
İçine kaynamış su dökün ve üstünü kapatın.
Demlenmesi için 15 dakika bekleyin, süzün ve tercihinize göre bal veya limon suyu ekleyin.
Çayı yavaşça yudumlayın.
Bunu günde 2-3 kez için.
Karbonat ve Limon Alkalin olarak karbonat vücuttaki pH dengesini düzenler, enfeksiyonlara karşı savaşır böylece hem mide ağrısını hem de kusma ve gazı rahatlatır. Limon iyi bir C vitamini kaynağı, vücuttan serbest radikalleri atan güçlü bir antioksidandır.
Bir limonun suyunu, 1 tatlı kaşığı karbonatı ve çeyrek tatlı kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin.
Köpürmeden hemen için.
Mide ağrınız azalana kadar bu kürü günde 3 kez kullanın.
Not: Yüksek kan basıncınız(yüksek tansiyon) varsa veya düşük sodyumlu besleniyorsanız bu kürü kullanmayın. Nane Nane mide ağrısını tedavi etmeye yardım edebilir. Nanenin sindirim kanalındaki kaslar üzerindeki antispazmik etkisi gazdan kaynaklanan ağrıyı rahatlatır. Ayrıca, nane sindirim sürecini de geliştirir. 2-3 bardak nane çayı mide ağrısını yok edebilir.
Çayı yapmak için, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi bir bardak kaynamış suya ekleyin.
5-10 dakika demlenmesi için bekletin, süzün ve bir miktar bal ekleyin.
Çayı yudum yudum için.
Elma Sirkesi Elma sirkesi karın ağrısı tedavisinde yardımcıdır. Sindirimi geliştirir ve farklı organların işlevleri için önemli olan vücuttaki doğru pH seviyesini sürdürür. Ayrıca, farklı birçok enfeksiyon ve iltihaplanmaya karşı savaşır.
1 yemek kaşığı organik, filtresiz elma sirkesini 1 bardak ılık suda karıştırın.
1 tatlı kaşığı bal katın.
Bu karışımı mide ağrısı geçene kadar günde 2 kez için.