Kamuflaj Ustası Canlılar

Kendilerini saklama becerileri çok gelişmiş  olan bu hayvanları saklandığında pek göremezsiniz ama gördüğünüz zaman gerçekten çok şaşıracaksınız. İşte harika kamuflaj olabilen hayvanlar;

Peygamber Devesi

Kamuflaj ustası olan ve şans getirdiği düşünülen bu canlıyı otların arasına girince pek de fark edebileceğinizi düşünmüyorum. 15-20 santimetreye kadar ulaşabilen bu canlı diğer türlerine göre saklanmakta gayet başarılı. Kendisini kuru ve ölmüş yapraklara benzeterek saatlerce kımıldamadan o şekilde durabilir.

Kutup Tilkisi

-70 dereceye kadar dayanabilen yazın kahverengi, kışın ise beyaz kürkü olan bu canlının koku ve işitme duyusu çok gelişmiş olsa da görüşleri son derece zayıftır.  Özellikle kış aylarında karı için beyaz kürkleriyle onları fark etmek gerçekten çok zordur. Çok şirinler öyle değil mi? :)

Boynuzlu Çöl Engereği

Kendilerini kuma gömerek çok iyi saklama becerisine sahiptirler. Çok sabırlıdırlar avını saatlerce kımıldamadan o şekilde bekleyebilirler. Boynuzlu engerek yılanının baş tarafında küçük yapıda boynuza benzer bir yapıları vardır boynuzlu denmesinin nedeni burun ucunun gergedan boynuzu gibi küçük ve yukarıya doğru olmasıdır.

Baron Tırtıl

Kamuflajın ustalarından biri de Baron Tırtılı'dır. Eğer ki tırtıl yiyen bir kuş olsaydınız, bu tırtıllarla beslenmeniz gerçekten de çok zor olacaktı. Aslında birçok tırtıl, evrimsel süreçte yaşadığı ortamda en az görünecek şekilde evrim geçirmiştir; ancak Baron Tırtılı'nın bunu bir adım öteye götürdüğü, görselden de görülebilir (mi?).

Potoo Kuşu

7 Farklı türü bulunan Patoo kuşları Orta ve Güney Amerika'da yaşıyor. Geceleri avlanan gündüzleri ise tüylerinin ağaç renginde kamuflaj özelliği sayesinde güvenle ağaçlarda uyuyarak geçiren bu kuşların fark edilmesi çok güç olan bu Patoo kuşu sinek ve böceklerle besleniyor.Günümüzde görülmeyen bu kuşların Fransa ve Almanya'da fosilleri bulunmuştur.Eski dünyadan yeni dünyaya göç ettiklerine inanılmakta.

Yaprak Kuyruklu Geko

Bir diğer saklanma becerisi gelişmiş olan canlı Yaprak Kuyruklu Geko bir kertenkele türüdür. Göz kapakları yoktur, sadece gözleri şeffaf bir örtüyle kaplıdır. Parmakları altındaki yapışkan yapı ve güçlü kavisli pençeleri ağaçların arasında rahatlıkla hareket etmelerini sağlar.

Yassı Balık

Kamuflajın ustalarından bir diğeri, Pleuronectiformes takımından olan yassıbalıklardır. Yassıbalıkların ülkemizde en meşhur olanı, bol miktarda tüketilen kalkan balığıdır (Scophthalmus maximus). Yassıbalıklar, sadece avlarını yakalamak ve avcılarından kaçmak için uzmanlaştırdıkları kamuflaj yetenekleriyle değil, aynı zamanda evrimin en net kanıtlarından birini bizlere sunmaları açısından bilim camiasında popülerdirler.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Soğuk Havalarda Kalp Sağlığını Korumak İçin Önlemler Kerevizin Faydaları nelerdir? ISPANAĞIN FAYDALARI NEDİR? Sivilceler İçin Avokado Maskesi Kadınlar İçin Örgü Terapisi Yemekten Sonra Çay İçiyorsanız...