Gez & Gör

Türkiye'nin Az Tanınmış Cennet Köşeleri

Sizde kalabalıktan sıkılmadınız mı? İşte size sessiz sakin kimsenin uğramadığı kafanızı toplamanın yani kısaca Türkiye'nin Az Tanınmış Cennet Köşeleri adlı yazımız ve içeriği...

  • Santa Vadisi / Dumanlı Köy

Santa, günümüzde Dumanlı köyü olarak adlandırılıyor, bunun nedeni köyün üstünden hiç eksilmeyen bulutlar olmalı. Gerçekten de burada bulutların içinde geziniyormuş gibi bir duyguya kapılıyor insan. Ormanlar, delicesine akan dereler, geçit vermeyen dağlar; her şey son derece büyüleyici.
  • Kovada Gölü

İrili ufaklı gölleri çevresinde kamp, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, olta balıkçılığı ve piknik gibi etkinliklerin yapılabildiği Kovada Gölü Milli Parkı, yerli ve yabancı turistlerin olduğu kadar yöre halkının da hafta sonları ve tatil dönemlerini değerlendirdiği yerlerden.
  • Şövalye Adası

    İsmini 15. yüzyılda bölgede bulunan Rodos şövalyelerinden alan Şövalye Adası, çok eski tarihlere dek uzanan batı ve doğu Akdeniz kültür ve uygarlıklarının özelliklerini taşıyan yerleşim merkezi. Halen kalıntılarının görülebildiği ve Rodos şövalyeleri tarafından yaptırılan kalenin yanı sıra adada eski sarnıçlar ve mozaikler de yer alıyor. Fethiye’ye 1,5 mil uzaklıktaki Şövalye Adası’na ulaşım düzenli olarak sefer düzenlenen deniz otobüsleri ile sağlanıyor. Makri adı verilen bölgede antik Yunanlılar tarafından kurulan, daha sonra da Fethiye Limanı’nın girişini koruyan Şövalye Adası, sırasıyla Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Haçlı Şövalyeleri ve Osmanlılara ev sahipliği yaptı. Jeolojik dönemlerde anakaranın bir parçası halinde olan ada Oyuktepe Yarımadası olarak da bilinen yerleşim yerinden ayrılarak günümüzde bağımsız ada görünümünü kazandı. Coğrafi şekli itibariyle Fethiye Körfezi’ne adeta doğal bir liman görünümü kazandırdı.
  • Akgöl/ Sinop

    Ayancık ilçesinin güneyinde bulunan Akgöl, etraftaki sık köknar ormanları içinden akan iki çayın birleşmesiyle oluşmuş yapay bir gölettir. 1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile ismi Akgöl Yaylası olarak değiştirilmiş ve turizm merkezi ilan edilmiştir. Göl, ortalama 3 dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Günübirlik geziler için uygun olan göl civarındaki orman içlerinde piknik alanları bulunmaktadır. Çevresindeki ormanlarda yaban domuzu, ayı, kurt, çakal ve tavşan gibi yabani hayvanlara rastlamak mümkün olan gölün yanında Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bir tesis bulunmaktadır.
 
  • Haldizen Yaylası/ Trabzon

Haldizen Yaylası, Demirkapı Yaylası olarak da bilinmektedir ve Karadeniz'in en can alıcı noktalarından biridir. Uzungöl'le birlikte muhteşem bir uyum içinde olduğuna mutlaka şahit olunması gerekir. Ulaşımı da oldukça kolaydır. Uzungöl'ün Şerah Köyü'nden 16 kilometre uzaklıktaki yaylaya orman yoluyla ulaşılıyor. Üç mahalleden oluşan Haldizen Yaylası, dağ çiçeklerinin kokusunu sunuyor tertemiz havasında.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Malatya'nın Mutfak Kültürü Malatya'daki Ermeni Apostolik Kiliseleri Malatya'nın Ekonomik Faaliyetleri Malatya Doğal Şifa Mekanları Malatya'nın İl Oluşu MALATYA'DAKİ HANLAR