Sağlık

Esmer Şekerin Faydaları Nelerdir?

Şeker; çok uzun yıllardan beri insanlar tarafından tatlandırıcı olarak kullanılmakta ve pek çok yiyeceğin tadını artırmak için sofralarımızdaki yerini tatlı bir şekilde almaktadır.

Esmer şeker, şeker kamışı melasının ön işlemlerden geçirilmesi ve gıda saflığına ulaştırılması sonucu elde edilen maddenin beyaz kristal şeker ile karıştırılması ile elde edilir. Elde edilen bu maddeye esmer şeker veya kahverengi şeker adı verilir. Esmer şekerin renginin koyu olmasının nedeni veya koyuluğunun artma sebebi içerisindeki melas miktarına göre değişiklik göstermektedir. Esmer şekerin içerisindeki higroskopik madde nedeniyle nem tutma buna bağlı olarak ta topaklanma oranı beyaz kristal şekere göre daha fazladır. Esmer şekerin parçaları beyaz şekere oranla daha küçüktür. Garcia Studio, Inc.933 Fielder Avenue NWAtlanta, GA 30318404-892-2334Beyaz kristal şekerin kullanımı sonucunda, şekerde bulunan karbonhidratlar kana çok hızlı karışırlar ve insülin salgılamasına neden olmaktadır. Bunun sonucu da vücudumuzda sıklıkla diyabet hastalığının oluşumu hızlanmaktadır. Beyaz şeker yerine eser şeker kullanıldığında bu risk azalmaktadır. Her iki şekerde ki enerji değerleri karşılaştırıldığında arada büyük farklar bulunmamaktadır. 100 gr. beyaz şekerde 400 kcal. bulunurken; 100gr. esmer şekerde de 380 kcal. bulunmaktadır. Ayrıca esmer şeker de potasyum, kalsiyum, magnezyum fosfor, sodyum, demir, B12 vitamini niasin, asit ve kolin bulunmaktadır. Saymış olduğumuz bu mineral ve vitaminlerin hiç biri beyaz kristal şekerde bulunmamaktadır. Çok az miktarlarda da olsa her gün beyaz şeker yerine esmer şeker kullanıldığında ihtiyacımız olan mineral ve vitaminlerden bir nebze de olsa faydalanabiliriz.

Peki Esmer Şeker'in Faydaları Nelerdir?

İşte o sorunun cevabı:
  • Esmer şeker, beyaz kristal şekerin ön işlemlerinden geçirilmiş ve melas (şekerin fabrikasyona geri alınamayan son şurubu) karışımından üretilen şekerdir. Renginden dolayı, "esmer şeker veya kahverengi şeker" adını almıştır.
  • Beyaz şeker kullanımı sonucunda, zamanla diyabet hastalığının oluşumu hızlanır.
  • Esmer şekerde; potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, B12 vitamini bulunmaktadır.
  • Uzmanlara göre, çok az miktar da olsa, her gün beyaz şeker yerine esmer şeker kullanılmalıdır.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Narsist ne demek? Demiryolları, Hava Yolundan Sonra Cazip Seyahat Aracı 2019 oje trendleri! Asma Yaprağı Hücresini Bağışlayan Doktor Hayat Kurtardı Duttun Faydaları Nelerdir?