Ciltte Mucizevî Etki Yaratan Yağlar

Cildimize iyi gelen yağlar nelerdir? Cildimiz için faydalı yağlar neler? Haydi, gelin cildimiz için yararlı yağları birlikte incelemeye başlayalım vücudumuz bir güneşe dönüştürelim.

Vücut bakımı için alışveriş merkezlerine gittiğimiz zaman bir sürü farklı niteliklerde bakım ürünleriyle karşılaşıyoruz. Vücudumuzun en iyi şekilde görünmesi ve pamuk gibi yumuşacık olması için saatlerce kendimize uygun bakım ürünlerini didik ediyoruz. Ve bunları ararken bir o kadar hassas davranıyoruz. Nedeni ise çok basit. Çünkü çok hassas ve bir o kadar da ince bir cilde sahip olmamız. Bu sebepten dolayı vücudumuz ve cildimiz için en harika bakım ürününü bulmak için saatler harcıyoruz. Yıllar öncesinden günümüze kadar gelen bayanların yaptığı gibi… Güzellik uzmanlarının da ön görüşü olduğu gibi, cildi havalandırırken aynı zamanda vücudumuzu en derinlere kadar beslemek çok büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple vücudumuz ve cildimiz için en iyi en etkili en faydalı en yağlar yüzyıllardır doğal bitkisel yağlar olarak bilinmektedir. Şimdi gelin kendi vücudumuz ve cildimiz için saatlerce dolaşmayı bırakıp birkaç mucizevî yağa göz atalım.

Lavanta Çiçeği Yağı

Bu yağ, kuru, hassas ya da çok yağlı bütün cilt tarzları için oldukça münasip bir yağdır. Vücudu ve cildi beslemekle beraber diğer yandan hafiflemenizi ve ferahlamanıza da yardımcı olur.

Jojoba Yağı

Bu yağın kimyasal tipi vücudumuzun salgıladığı yağ ile hemen hemen aynı denilebilecek kadar benzerlik göstermektedir. Bu yüzden kuru deriyi havalandırırken, yağlı derideki yağ oranını düzenler.

Kuşburnu Yağı

Ülkemizde yeşeren kuşburnu çekirdekçiklerinden meydana getirilen kuşburnu yağı, içerisindeki omega 3, omega 6 ve A vitamini deri hücrecikleri besler ve deriden parlak ve yeni bir görünüm almasında etkin bir rol oynar. Bunun yanı sıra vücudu zor hava koşullarından korur.

Sardunya Yağı

Bu yağ, öncelikle hassas olan deriler için yüksek oranda olumlu etkiler göstermektedir. Cildi çok hızlı bir şekilde revize edip noksansız bir hale büründürür. Aromaterapide bu yağın antiseptik özelliği de mevcuttur. Diğer bir ismiyle ıtır yağı olarak da adlandırılmaktadır.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Unutkanlıkla Savaşan Besinler Geçmeyen Ağrılar Depresyona Neden Olur Biyoçeşitlilikteki Azalmadan Dolayı Gıda Üretimi Düşüyor Merak Edilen Sorularda Bügün: Piramitler Anjina Tedavisi Limon Hakkında bilmediğimiz pratik bilgiler